پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1404/01/14

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیر شبکه بهداشت و درمان بهمئی بر اهمیت تغذیه مناسب در این ماه تأکید و توصیه کرد که وعده سحری شامل تمامی گروه‌های غذایی بویژه گروه گوشت، سبزیجات و لبنیات باشد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی، دکتر دانیال ظفری زاده گفت: ماه رمضان، فرصتی برای تقویت روح و جسم است لذا تغذیه مناسب در این ماه، با رعایت اصل تنوع و تعادل در ریزمغذی ها و درشت مغذی ها در وعده سحری و افطار نقش کلیدی در حفظ سلامتی دارد.
 
دکتر ظفری زاده  در خصوص اصول تغذیه‌ای در ایام روزه‌ داری ماه مبارک رمضان اظهار داشت: وعده سحری باید به‌طور کامل تهیه و صرف شود و شامل تمامی گروه‌های غذایی مورد نیاز بدن باشد تا انرژی کافی برای ساعات طولانی روزه‌ داری تأمین شود.
 
وی تصریح کرد: وعده سحری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا باید نیاز بدن را برای مدت ساعات زیادی در طول روز تأمین کند لذا روزه گرفتن بدون صرف سحری اشتباه بزرگی هست و این رویکرد منجر به اختلال در آب و الکترولیت های بدن، کاهش سطوح ویتامین های بدن و ضعف و کمبود انرژی در طول روز می گردد. بنابراین، مصرف یک سحری کامل برای حفظ سلامت و تأمین انرژی بدن ضروری است.
 
دکتر ظفری زاده توصیه کرد در وعده سحری از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند استفاده شود. مصرف انواع سبزیجات (منبع فیبر(القای سیری)، آب( رفع تشنگی) وبسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن)، پرهیز از مواد غذایی شیرین در وعده سحر ( به دلیل جذب سریع و تحریک ترشح انسولین که منجر به افت شدید قند خون و درنهایت گرسنگی بیشتر)، در کنارمنابع پروتئین بویژه گوشت در این وعده توصیه می گردد. اگر مصرف گوشت بصورت پرچرب، فرآوری شده با مقدار بالایی از نمک و ادویه باشد موجب تشنگی و خشکی دهان در طول روز می شود.
 
دکتر ظفری زاده جهت وعده افطار توصیه کرد: مصرف یک لیوان شیر یا اب ولرم بهترین انتخاب است در صورت عادت به مصرف افطار قبل از وعده شام، استفاده از غذاهای سبک مثل: شیر برنج، نان و پنیر و سبزی، مصرف انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن توصیه می شود، مصرف انواع شیرینی بویژه زولبیا و بامیه چون دارای مقادیر زیادی قند و چربی هستند توصیه نمی شود(مصرف مواد قندی و شیرین  باعث دفع آب بدن، افزایش وزن و تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود).
 
مدیر شبکه بهداشت و درمان بهمئی تصریح کرد: یکی از وعده های غذایی مهم در ماه مبارک رمضان وعده شام می باشد که بهتر است بصورت کم چرب و کم نمک و حدود یک ساعت پس از یک افطار سبک مصرف گردد. در این وعده  می توان از گروه گوشت، نان و غلات همراه با سبزیجات و لبنیات استفاده کرد.
 
وی در پایان تاکید کردند: با توجه به محدودیت زمانی دریافت غذا در ماه رمضان، مصرف یک میان وعده در فاصله  شام تا سحری  جهت حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه می گردد. انتخاب میوه  به همراه سبزیجات( هویج با خیار سبز)،مغزیجات یا لبنیات نسبت به شربت ها،انواع نوشابه های گازدار و آب میوه های صنعتی می تواند انتخاب بسیار مناسبی تری باشد.نوشیدن آب کافی بین وعده ها برای حفظ سلامت و جلوگیری از کم‌آبی بدن بسیار ضروری است.